Muutosta elämään

Olen aina halunnut nähdä maailmaa, joten päätin alkaa jahtaamaan unelmiani ja alkaa kirjoittamaan tarinaa miten maakravusta tulee merikapteeni.

Hei. Olen Timo Anttila, 37-vuotias verkkosivustoja ja -kauppoja sekä tubevideoita tekevä kaveri Tampereelta. Blogi kertoo suuresta muutoksesta elämässä, kaiken turhan materiaalin jättämisestä, uusien seikkailujen kokemisesta sekä ajatuksista videoiden ja seikkailuiden takana. Se on tarina miten maakravusta tulee (toivottavasti) merikapteeni.

Olen aina halunnut nähdä maailmaa ja olla vapaa, mutta minulla on aina ollut esteitä lähtemiselle. Tekosyitä. Pitää odottaa tiettyä ikää, asiaa tai muuta. Aikaisemmin olen käynyt monesti Ruotsissa ja Virossa sekä kerran Venäjällä, Norjassa, Englannissa ja Italiassa. Asunut 19 eri paikassa elämäni aikana.

Matkojen vähyys johtuu osaksi rakkaista lemmikeistä. Heitä ei voi jättää kenen tahansa huolehdittavaksi ja yleensä joutuu maksamaan suuria summia viikon tai kahden reissusta elleivät ne ole tuttujen hoidettavana. Lasten rooleja esittävät viisi vuotta täyttävä kissaneito Sera sekä puolisentoista vuotias bordercollie Deli.

Muutos elämään

Heinäkuun 27. päivä 2018 päätin aloittaa muutoksen elämässä. Olin kyllästynyt elämääni ja samoihin rutiineihin päivästä toiseen. Janosin muutosta elämään. Facebookin ihmeellisestä maailmasta löytyi uutinen veneessä asuvista suomalaisista ja sen jälkeen päädyin katsomaan YouTubesta ulkomaalaisia. Samalla pääkopassa räjähti se ajatus veneessä asumisesta ja Euroopan rannikoiden kiertämisestä. Päätin ostaa veneen ja lähteä purjehtimaan keväällä 2019.

Hauska juttu sinällään, koska en tiedä mitään purjehtimisesta ja pystyn eksymään koiraa ulkoiluttaessa kahden kilometrin säteellä kotoa. Tosin kotiin löydän aina takaisin vaikka usein kiertoteitä pitkin. Ei kuulosta kovin turvalliselta eikä varsinkaan merikelpoiselta?

Tarkoitus olisi oppia navigoimaan talven aikana sekä suorittaa Navigointi 1 (Sisävedet ja Itämeri) ja Navigointi 2 (Vuorovesialueet ja Välimeri) -kurssit. Kurssit sisältää kaiken tarvittavan navigointiin sekä oikeuttavat kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaan (ei yleensä tarvita pienillä veneillä, mutta hyvä olla olemassa).

Kurssit eivät kuitenkaan opeta käytännön taitoja purjehtimiseen, joten pitäisi löytää ensimmäisille päiville osaava kaveri joko purjehdusseurasta tai YouTuben kautta. Tarkoitus on harjoitella kesä Suomen ja Ruotsin rannikoilla, ehkä Virossa hakemassa vähän rommia, syksyllä suunta kohti Espanjaa.

Veneily on kallis harrastus?

Veneilyn sanotaan olevan kallis harrastus, ja sitä se todellakin on jos käyttää venettä vain kesäisin ja pitää sitä talvisäilytyksessä, mutta minun tapauksessa on luultavasti halvempaa maksaa lainaa ja satunnaisia kuluja kuin vuokraa, sähköä ja täysin ylihinnoiteltua vesimaksua. Maksan tällä hetkellä pelkästään vuokrasta 7200 euroa vuodessa.

Alkuinvestointi on suurin murheeni tällä hetkellä. Minulla ei ole omaisuutta pantiksi eikä pankeille kelpaa vene takuuksi, joten sopivan summan kerääminen on haastavaa. Vene ei voi olla liian pieni ja sen pitää olla merikunnossa sekä tietenkin olisi plussaa kaikenlaiset lisälaitteet. Hyvien veneiden hinnat käytettynä on noin 40 - 90 000, mutta minun pitänee tyytyä halvempaan.. Lähtö on kuitenkin ensi vuonna jäiden lähdön jälkeen riippumatta veneen koosta.

Työt ja YouTube

Töitä teen tällä hetkellä kotoa enkä myy aktiivisesti, joten voin jatkaa samoissa hommissa riippumatta paikasta. Tietokoneet tulevat tietenkin mukaan.

Tarkoitus on aloittaa uusi YouTube-kanava englanniksi meriseikkailuista ja käydyistä kaupungeista. En ole koskaan tehnyt normivlogeja, vain postivideoita ja joskus aiheesta jotain, joten tämä on täysin uusi aluevaltaus minulle. En tiedä miten pärjään englanniksi kameran edessä tai pystynkö kaappaamaan oikeaa tunnelmaa. Aika näyttää miten kanavan käy. Voitte käydä tilaamassa kanavan tästä.

Jatkan luultavasti myös pelivideoiden tekemistä suomalaiselle YouTube-kanavalle tewdin.

Eli radikaalisia muutoksia luvassa. Jännitää, pelottaa ja haluaisin jo aloittaa. En jaksa odottaa eikä kärsivällisyys ole yleensä hyveeni. Monta kuukautta vielä edessä.

Kiitos, että sain avautua elämästä ja tulevaisuudesta. Haluaisin kuuluttaa tämän kaikkialle ja hypätä suoraan aloitukseen..